Quiz!!!

10. března 2009 v 21:00 | Marry
Jednou jsem se tak nudila a napadlo mě udělat takový malý quiz. Možná se vám bude zdát hloupý, možná ne. Své odpovědi pište do komentáře. Nejlepší quizař bude popřípadě vyhlášen. Tak doufám, že vás to nebude nějak nudit či prudit a dáte se do toho s vervou!!!


QUIZ

Harry Potter a princ dvojí krve- otázky týkající se knihy
(doporučuji nejdřív zkusit těžší verzi, některé otázky si mohou být hodně podobné…)


Těžší verze

1.Kdo je nový ministr kouzel?

2. Kdo přijde ještě pře začátkem škol. roku za Snapem?

3. V kolik hodin a v který den přijel Brumbál pro Harryho k Dursleyovým?

4. Co zdědil Harry spolu s domem po Siriusovi?

5. Jak se jmenuje nový učitel lektvarů?

6. Kdo se bude v rodině Weasleyových ženit? A s kým?

7. Do koho se Harry zamiluje?

8. Jak byl Harry hodnocen ze zkoušek NKÚ v lektvarech?

9. Jak se jmenuje ulice v níž stojí krámek Borgiho a Burkese?

10. Kdo najde ochromeného Harryho ve vlaku do Bradavic?

11. Co je to Felix Felicis?

12. Jak se jmenoval děd Valdemorta z matčiny strany? (příjmení)

13. Jak se jmenoval bratr Vomldemortovy matky?

14. Co způsobuje kouzlo Levicorpus?

15. S kým chodila Ginny před Harrym?

16. Jakými dvěmi předměty se snažil Malfoy Brumbála zabít?

17. Jak se jmenuje kluk zastupující Rona v brankářském postu?

18. Kam Malfoy jde, pokaždé co mizí z Pobertova plánku?

19. S kým šel Harry na Křiklanuv večírek?

20. Jak se jmenuje vlkodlak, který nakazil Lupina?

21. Co dostal Ron od Levandule na Vánoce?

22. Jaké vlasy má Tonksová po smrti Siriuse?

23. Co platí jako protijed proti většině jedů?

24. Z čeho se Ron otrávil?

25. Co se stane Harrymu při zápase s Mrzimorem?

26. Koho poslal Harry aby sledoval Malfoye?

27. Co způsobuje kouzlo Sectumsempra?

28. Kdo umřel Hagridovi?

29. Kdo je princ dvojí krve?

30. Plánuje Harry vrátit se v září do Bradavic?

31. Proč měl Brumbál zčernalou ruku?

32. Komu zhyzdí Šedohřbet obličej?

33. Kdo ukradl původní medailónek?

34. V koho se pravidelně proměňovali Crabbe a Goyl?

35. Kdo zpíval na Brumbálově pohřbu?



Lehčí verze:

1. Jméno nového ministra kouzel.
a) Kornelius Popletal
b) Rufus Brousek
c) Albus Brumbál

2. Jak se jmenuje žena Luciuse Malfoye?
a) Narcisa
b) Belatrix
c) Lilly

3. Kdo vyzvedne Harryho od Dursleyových?
a) Hagrid
b) Sirius
c) Brumbál

4. Jak se jmenuje nový učitel v Bradavicích?
a) Horacio Hořklan
b) Horacio Křikla
c) Horoucio Křikloun

4. Jak přezdívají v Doupěti Fleur?
a) Křikla
b) šmudla
c) šišla

6. Na co Malfoy Harrymu úmyslně šlápl ve vlaku?
a) Na nos
b) Na nohu
c) Na krk

7. Jaké bonbóny má rád Brumbál?
a) Sladké
b) Bzučivé
c) Kyselé

8. Co je to felix felicis?
a) lektvar smrti
b) tekuté štěstí
c) přezdívka Nevilla

9. Jak bydleli předci Voldemorta?
a) v chudobě a špíně
b) v přepychu
c) jako obyčejní lidé

10. Které dvě věci zbyli po Zmijozelovi?
a) pohár a prsten
b) medailónek a meč
c) medailónek a prsten

11. Kdo zdědil dům Siriusových?
a) Harry
b) Brumbál
c) Belatrix

12. S kým jde Harry na Křiklanuv večírek?
a) s Hermionou
b) s Pansy
c) s Lenkou

13. S kým chodil Ron?
a) s Lenkou
b) s Levandulí
c) s Hermionou

14. Co pomůže proti většině jedům?
a) bezoár
b) kořínky baldriánu
c) dřímalkové fazolky

15. Kolik pravidel "O" musíte znát při přemisťování?
a) 5
b) 2
c) 3

16. Co způsobuje kouzlo Sectumsempra?
a) lezou vám brouci z nosu
b) hluboké rány na obličeji a hrudníku
c) pověšení neviditelnou silou za kotník

17. Koho vezme sebou Harry na pohřeb Aragoga?
a) Křiklana
b) Brumbála
c) Rona

18. Který z Viteálů byl zničen první?
a) prsten
b) medailónek
c) kniha

19. Jakou barvu měl lektvar, který v jeskyni Brumbál vypil?
a) červenou
b) zelenou
c) černou

20. Kdo zabil Brumbála?
a) Snape
b) Draco
c) Hagrid


Doufám, že se vám to nezdálo nějak divné, či těžké a že jste to zvládli!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 akakipi akakipi | 21. března 2009 v 23:51 | Reagovat

Těžší verze

1.    Rufus Brousek

2.    Narcisa s Bellatrix

3.     V pondělí v noci (11h?)

4.    Kráturu, Klofana

5.    Horacio Křikla

6.    Bill s Fleur

7.    do Cho a později do Ginny

8.    vynikající

9.    Obrtlá ulice

10.     Tonkinová

11.    lektvar štěstí

12.    Gaunt (Marvolo)

13.    nevím

14.    pověsí dotyčného za kotníky do vzduchu (protikouzlo liberacorpus)

15.    s Deanem, Cormakem(tím blonďatým)

16.    medovinou, náhrdelníkem

17.    Dean

18.    do Komnaty nejvyšší potřeby

19.    s Lenkou

20.    Friedrich Šedohřbet

21.    masivní řetěz (s nápisem můj miláček)

22.    šedé

23.    bezoár

24.    z jedu, který byl v medovině

25.    jeden chytač  ho praští holí, kterou sebral odrážečovi

26.    Dobbyho (možná i Vinky)

27.    způsobí hodně tržných ran (viz Maltou)

28.    Aragog

29.    Severu Snape

30.    ne

31.    obět jednomu z viteálu (prstenu)

32.    Billovi

33.    Reguluj A. Blafl

34.     v děvčata (s váhou)

35.    Faxew

Lehčí verze

1.b

2. a

3.c

4.a

5.c

6.a

7. b

8.b

9.a

10.b

11.a

12.c

13. b

14.a

15. c

16.b

17.a

18.c

19.b

20.a

No, zajímavé... Některé veci byly trochu sporné...Ale jinak supr!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama